Beeldbank Historisch Amstelveen

Veel Gestelde Vragen


Meest gestelde vragen:

 1. Hoe werkt de beeldbank?

  - Op deze website tonen wij u het fotoarchief van de gemeente Amstelveen. Op de beginpagina ziet u een zoekveld. Hierin kunt u op willekeurige woorden zoeken om de foto's te vinden. Zoek u bijvoorbeeld op Amsterdamseweg, dan zult u alle foto's met dit kenmerk vinden. Het is ook mogelijk om vrij door de collectie te bladeren. Dit doet u door in het menu op 'beelden' te klikken. Hier kunt door alle foto's heen gaan of je kunt ervoor kiezen nader te specificeren om in het menu te klikken op bijvoorbeeld periode, vervaardiger of collectie. Ook op de pagina 'beelden' komt de zoekbalk terug. Hierin kunt u op trefwoord zoeken naar de gewenste afbeelding. Als u op een foto klikt, ziet u alle beschikbare informatie.

 2. Hoe wordt er gehouden met auteursrecht?

  - Bij elke foto die wij tonen op deze beeldbank hebben wij onderzoek gedaan naar de auteursrechthebbende. Wij tonen u alleen foto's waarvan wij weten dat de gemeente rechthebbende is of waarvan de rechthebbende ons toestemming heeft gegeven. Ondanks dit zorgvuldige onderzoek is het mogelijk dat er een foto is gepubliceerd waar het auteursrecht ligt. Indien dit het geval is, en u bent de rechthebbende, vragen wij u vriendelijk contact op te nemen met de gemeente op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , zodat wij met u kunnen zoeken naar een oplossing. Indien halen wij de foto's direct van de gewenst beeldbank af.

 3. Is de gemeente ook geïnteresseerd in mijn foto's?

  - Heeft u zelf mooie foto's die niet misstaan in de beeldbank? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden. Omdat de beeldbank een digitale weergave is van ons fysieke fotoarchief, vragen wij u om de fysieke documenten aan het gemeentearchief te schenken. Hoe dit proces precies in zijn werk gaat, kunnen de specialisten u vertellen. U kunt hen bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of you belt met de gemeente op 020 540 4911.
  - U kunt uw foto's (of ander archief) schenken aan de gemeente. U kunt dit langsbrengen op het raadhuis. Om u goed van dienst te zijn verzoeken wij u van tevoren aan te geven wanneer u langskomt, dan kunnen onze specialisten hier rekening me houden. Als u niet in staat bent langs te komen, kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden.

 4. Wordt de beeldbank nog verder uitgebreid?

  - Per 13 maart 2017 zijn 1.000 foto's gepubliceerd op de beeldbank. Dit wordt de komende jaren verder uitgebreid met de rest van het fotoarchief. Naar schatting zullen er in totaal ± 20.000 foto's te zien zijn.
  Verdere uitbreiding met andere informatiebronnen staan nog in de planning en heeft de aandacht.

 5. Wat kan ik doen als ik zie dat er iets niet klopt?

  - Er wordt veel zorg besteed aan het beschrijven van de foto's. Desondanks zou het natuurlijk kunnen dat u iets ziet wat niet klopt. Dit kan de beschrijving zijn, maar ook de datum van auteur. Wij zijn hierin zeer geïnteresseerd en daarom verzoeken wij u in een voorstel geval contact op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. per telefoon op 020540 4911. Ook kunt u een reactie achterlaten bij de betreffende foto, die wordt bekeken en kan dan worden aangepast.